רשימת תפוצה
האתר בעבודות תחזוקה מצטערים על אי הנוחות הזמנית, נשוב בקרוב!

משפחה

החותנים המתערבים

י״ב במרחשוון ה׳תשע״ג י״ב במרחשוון ה׳תשע״ג 28/10/2012 | מאת הרב שלמה סלטקין

5 דרכים כיצד למנוע מהחותנים לנהל את חיי הנישואין שלכם.

חותנים יכולים להיות דבר נפלא. לדוגמא, מי שמערכת היחסים שלו עם הוריו אינה תקינה, יכול לעבור חוויה מתקנת עם ה"אבא" או ה"אמא" החדשים. אולם, אם אינכם שייכים לברי מזל אלה, אם החותנים שלכם לא מכבדים את הגבולות שלכם, להלן 5 דרכים כיצד למנוע מהם להרוס לכם את חיי הנישואין:

1. הציבו גבולות ברורים: התורה מלמדת אותנו כבר בבריאת הזוג הראשון, אדם וחווה, שמידת השפעתם של ההורים על חייכם אמורה לפחות עם הנישואין: "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו, והיו לבשר אחד" (בראשית ב, כד). זה לא אומר שאתם צריכים לנתק את הקשר עם ההורים שלכם, אבל זה כן אומר שעליכם להבין ששותפתו הראשית של הבעל היא אשתו (ולהיפך). הורים בעלי כוונות טובות אוהבים לתת עצה ואפילו להתערב בחיי הנישואין שלכם. מובן שהם רוצים רק את הטוב ביותר עבור הילד שלהם, וכואב להם לראות שהוא לא מאושר. אך למרות זאת, התערבותם לא תמיד מועילה.

הבהירו להוריכם, כבר בשלב מוקדם, שאתם מכבדים את דעתם, אך מכיוון שאתם ובני זוגכם כבר אנשים בוגרים, אתם הם אלה שיחליטו מה אתם רוצים עבור המשפחה שלכם. אם תוכלו לבטא את רגשותיכם בצורה בטוחה מתוך אהבה וכבוד, רוב הסיכויים שההורים שלכם יבינו. לרוע המזל, כולנו שמענו על הורים שקשה להם לכבד גבולות. במקרים כאלה, יתכן שתאלצו להיות קצת יותר קשוחים עד שהם יקלטו את המסר.

2. תאמו עמדות עם בני זוגכם: לא ניתן להפריז בחשיבותה של מערכת יחסים טובה ומתפקדת בין בני הזוג. כשבני זוג מגיעים אלי לייעוץ, אחת הבעיות שכמעט תמיד מתעוררת היא החותנים. הדבר הופך אקוטי במיוחד לפני טיול או שמחה משפחתית. אני תמיד מעודד את הזוגות לנהל דיאלוג פתוח זה עם זה ביחס לחששותיהם וציפיותיהם ממפגשים אלה. דיון כזה מספק הזדמנות לשוחח על דרכי התמודדות בקונפליקטים אפשריים, ומאפשר לבני הזוג להיות יותר מתואמים ביניהם, ולהבחין אם אחד מהם מרגיש פגוע. לרוב, זוגות שמתכוננים מראש ויוצרים חזית מאוחדת, מתמודדים הרבה יותר טוב עם החותנים שלהם. למרות שבעבר מקרים כאלה היו מכניסים לחץ נוסף למערכת, כעת בני הזוג יכולים לשלוט בהם בהצלחה – משום שקיימת ביניהם הסכמה.

3. היזהרו כשאתם מבקשים עצה מההורים: בקשת עצה מההורים, במיוחד בבעיות שמשפיעות ישירות על המשפחה שלכם, עלולה לפגוע מאוד בבן/בת הזוג שלכם. מעבר לכך שאתם מאפשרים להורים שלכם לנקוט עמדה ביחס לעניינים משפחתיים, בני הזוג שלכם עלולים להרגיש במיעוט, במיוחד אם הם לא מסכימים אתך ועם הוריך. שתפו את בני הזוג שלכם בשיחה. עבדתי עם זוגות שהנישואין שלהם השתפרו רק מכך ששניהם יחד היו מדברים עם הוריהם. לא רק שהדבר מנע מהחותנים לדבר עם הילדים שלהם על בן זוגו שלא בפניהם, הוא גם סילק כל חשד מצידם של בן הזוג שמא מנסים להתנכל להם בשיחות אישיות.

4. אל תתלוננו להורים שלכם על בני הזוג: הנישואין עלולים להיות קשים לעתים, ויתכן שתרגישו צורך לפרוק מעט מהקשיים שלכם עם בני הזוג בפני ההורים. זה ממש לא רעיון מוצלח, משום שיתכן שההורים שלכם אינם מסוגלים לסלוח לבני הזוג שלכם באותה קלות בה אתם סולחים להם, ודבריכם עלולים להותיר עליהם רושם שלילי, שעלול להוביל בהמשך להסתה נגד בן/ת הזוג שלכם.

5. אל תילחצו כדי להרשים את החותנים שלכם: למרות שיפה וראוי לכבד את החותנים שלכם ולדאוג שהם יחושו נוח בביתכם, לרבים מאיתנו הדבר עלול להוות מקור ללחץ. אם בכל פעם שהחותנים שלכם מגיעים לביקור אתם נלחצים וכועסים על בני הזוג או הילדים שלכם, אף אחד לא ייהנה מהביקור. השלווה והבית הרגוע שלכם ירשימו את החותנים הרבה יותר מאשר בית נקי מרבב. הרבה ילדים שונאים את הביקורים של הסבא והסבתא, רק בגלל המתח שמתעורר בביתם.

ניתן בהחלט ליצור מערכת יחסים בריאה ותומכת עם החותנים שלכם. לשם כך דרושה השקעה מודעת מצד שני בני הזוג. אולם, אם אתם מוכנים להתגבר על כמה מכשולים לא פשוטים לאורך הדרך, ומסוגלים לחשוב מראש איך למנוע תקלות, החותנים שלכם יוכלו להוות נכס יקר לזוגיות שלכם ולא עול.

מאמרים נבחרים

1 2 3 576

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

Error: Contact form not found.

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן