רשימת תפוצה
האתר בעבודות תחזוקה מצטערים על אי הנוחות הזמנית, נשוב בקרוב!

סוכות

עוגות לסוכות

י״א בתשרי ה׳תשס״ד י״א בתשרי ה׳תשס״ד 07/10/2003 | מאת ימימה ביסמוט

סוכות הוא חג של אורחים. ואורחים משמעו – כיבוד. וכיבוד משמעו – איך לא? עוגות!

שמרים, עלים, עם מילוי, בלי מילוי, כהות, בהירות, עגולות, מוארכות, והעיקר - שיהיה בשפע!

 

מיד עם צאת הצום של יום כיפור, מתחילים לשמוע בחצרות הבתים את הלמות הפטישים. "זריזים מקדימים למצוות" וכל האבות ממהרים להקים את הסוכה. גם האימהות אינן "טומנות את ידן בצלחת", אבל הן בהחלט טומנות אותה בקערות הבצק והקקאו. "סוכות" בפתח ומשמעו, הזדמנות נהדרת לארח בני משפחה ומכרים, מה שמחייב הערכות קולינרית מתאימה.

עד מהרה ניחוחות האפייה פושטים ברחבי השכונה, ואבות מיוזעים על טפם, ממהרים ליטול את חלקם ולטעום מהפריך, הריחני והמתוק הזה. עוד מספר לא מבוטל של מגשים, עתיד למצוא דרכו אל התנור, עד לסופו של יום, כשחלק לא פחות קטן, ימצא דרכו אל פיות בני המשפחה.

להלן מספר מתכוני עוגות. כולן פרווה, כולן טעימות וכולן פשוטות להכנה, שיהיה אפשר לארח בכיף, ובלי חשבון.

(ואם גם איזה גבר מעוניין לנסות את כוחו באפיה, זו ההזדמנות, כי המתכונים באמת קלים!)

אז קודם כל, לפני הכל, מתכון לעוגה הבחושה הקלאסית, הלא היא ה"אינגליש קייק" המפורסמת.

ה"אינגליש קייק" של ורד דבש

ורד היא קודם כל חברה, אחר כך היא גם בשלנית מדופלמת ואפילו שם המשפחה שלה קשור לאוכל...

החומרים:
1/2 כוס שמן קוקוס
3 ביצים
½ 1 כוס סוכר
1 כוס מים או מיץ תפוזים
1 חבילה קמח תופח קטן (2 כוסות)
1 כף תמצית וניל
1 חבילה צימוקים או כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:
מערבבים את המרגרינה, הסוכר, הביצים והוניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המים או המיץ והקמח לסירוגין תוך כדי בחישה, עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את הצימוקים או השוקולד צ'יפס, משמנים 2 תבניות מאורכות ואופים בחום בינוני כ-45 דקות.

 


 

לורד יש גם מתכון נהדר לעוגת פרג אוורירית ומאד טעימה

עוגת הפרג של ורד דבש

חומרים:
100 גרם פרג
1/2 כוס שמן
¾ כוס מים
3 ביצים
¼ כוס יין מתוק
2 כוסות קמח רגיל
1 חבילה אבקת אפיה
½ 1 כוס סוכר
כף וניל
קליפה מגוררת מלימון

אופן ההכנה:
מערבבים או מערבלים בבלנדר, את הביצים, המרגרינה והסוכר מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני כ-45 דקות.

*את הפרג מומלץ לקנות טרי ולטחון בחנות.
*על מנת לבדוק את הפרג מתולעים, שוטחים אותו על גבי צלחת ובודקים אם אין קורים

 


 

עוגת "בבקה" מהירה

חומרים:
חבילה קטנה קמח תופח
3 ביצים

1 כוס סוכר
 חצי כוס שמן  
1 כוס מיץ תפוזים
½ כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת של לימון
¼ כוס צימוקים
¼ שקית אגוזי מלך קצוצים
½ חבילה שוקולד אינסטנט
לזיגוג: ½ 1 שקית אבקת סוכר וקצת מים

אופן ההכנה:
שמים בקערה את כל החומרים (למעט 2 כפות קמח + אגוזים וצימוקים). בנפרד מערבבים את הקמח + הצימוקים והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים לתערובת. משמנים ומקמחים תבנית גבוהה מסולסלת או תבנית מס' 26, יוצקים לתוכה את העיסה ואופים בתנור שחומם לחום בינוני-גבוה כ-40 דקות. מערבבים את חומרי הזיגוג ל"משחה" ומורחים על העוגה בעודה חמה.

* כדי לרפד תבניות בנייר אפיה, מניחים את התבנית על גבי הנייר, משרטטים את צורתה וחותכים קצת פנימה מהסימון. על מנת להצמיד את הנייר לתבנית, משמנים מעט את הדפנות ומצמידים אליהן את הנייר.

 


 

ולמי שחובבת דווקא טעם אוריינטלי, מתאימה העוגה הזו.

עוגת סולת וקוקוס

החומרים:
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח
2 כוסות סולת
2 כפות שקדים טחונים
2 שקיות אבקת אפיה
2 כוסות מיץ תפוזים
1 כוס שמן
5 ביצים
1 כוס מים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה (סוכר,קוקוס, קמח, סולת, שקדים), מוסיפים בהדרגה מיץ תפוזים , כוס מים , שמן וביצים ומערבבים לבלילה אחידה. אופים עד שיזהיב כ- 45 דק' בחום בינוני של 150 מעלות.

*כאשר בודקים את העוגה בזמן האפייה, אין לפתוח או לסגור את דלת התנור במהירות, על מנת שהעוגה לא "תיפול".

חומרים לציפוי:
1 כוס סוכר
1 כוס מים

אופן הכנת הציפוי:
מרתיחים בנפרד בסיר את הסוכר והמים, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דק'. שופכים בצורה שווה את הציפוי על העוגה.

 


 

למי שלא רוצה לאפות, הנה מתכון פשוט וטעים לעוגה קרה.

עוגת אינסטנט קרה

החומרים:
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 גביע שמנת מתוקה צמחית
1/2 פחית רסק תפוחי עץ
50 גר' אגוזים מרוסקים
150 גר' ביסקוויטים
1/2 כוס יין מתוק לקידוש
100 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
שופכים לקערה את אבקת הפודינג, השמנת המתוקה, רסק תפוחי העץ והאגוזים ובוחשים. שוברים לתוך העיסה את הביסקוויטים ובוחשים. שופכים את העיסה לתבנית שטוחה. בתוך סיר קטן, ממיסים את השוקולד ביין, ולאחר ההמסה שופכים על העוגה. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים. מוציאים את העוגה מההקפאה 10 דקות לפני ההגשה וחותכים.

 


 

ואם רוצים לגוון בלי הרבה מאמץ, פשוט משתמשים בשימורי פירות ומכינים את העוגה הטעימה הזו.

עוגת משמשים ואפרסקים

החומרים:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 חבילה קמח תופח, קטנה
1 סוכר וניל
1 קופסת שימורי משמשים
1 קופסת שימורי אפרסקים
הנוזל מקופסאות השימורים
200 (גרם מרגרינה בטעם חמאה (או 3/4 כוס שמן 

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ביד או במיקסר, עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים את התערובת לתבנית מלבנית גדולה משומנת. מעל לתערובת מניחים את המשמשים והאפרסקים ודוחסים פנימה. אופים כ35-40 דקות בתנור בחום בינוני של 180-200 מעלות.

 


 

והנה לכם עוגת קלי-קלות, שהילדים פשוט אוהבים. כדאי שתמיד יהיו כמה "נקניקים" כאלה במקפיא "על כל מקרה". יותר קל מזה – אין!!!

נקניק שוקולד

החומרים:
1/2 כוס שמן קוקוס או שמן קנולה
½ כוס סוכר
1 כוס אבקת קקאו
½ כוס יין אדום עתיק
½ כפית תמצית וניל
4 כוסות עוגיות מפוררות

אופן ההכנה:
מבשלים על אש נמוכה את המרגרינה ,הסוכר ואבקת הקקאו תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את שאר החומרים. מחלקים את התערובת לשני חלקים. מגלגלים כל מחצית לנקניק, ועוטפים בניר פרגמנט מהודק. מכניסים לתא ההקפאה למשך שעתיים. לאחר מכן אפשר להוציא ולפרוס לפרוסות דקות ולהגיש.

* רעיון למתנה! אפשר לחתוך עיגולים מהנקניק, לסדר ע"ג צלחת נאה, לקשט עם קצת קוקוס, לעטוף בצלופן ולקשור בסרט, והרי לכם מתנה מתוקה!

 


 

לחובבי הבריאות, הנה מתכון מהיר הכנה לעוגת גזר, טעים וגם בריא!

עוגת גזר

החומרים:
2 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
2 כוסות גזר מרוסק
4 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס חמוציות
1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסוכר. בקערה נפרדת מערבבים את השמן והביצים ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. שופכים לתבנית משומנת מראש ואופים כשעה בתנור בחום בינוני.

*אם מעונינים בעוגות מזינות יותר, ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא באופן הבא: כוס קמח לבן = כוס קמח מלא +2 כפות. או להוסיף 2-4 כפות נוזלים.

 


 

ולמי שרוצה לשדרג את העוגה הבחושה הקלאסית, אין פתרון טוב יותר מהמאפינס. אפשר להכין מאפינס בהמון טעמים ושלל של תוספות בפנים ולכבד את האורחים בעוגות אישיות.

מאפינס

החומרים:
2כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1 ריץ' מיועד לבישול ואפיה
1/4 כוס שמן
צימוקים/ דובדבנים/קוקוס/שוקולד צ'יפס/קליפות תפוזים מסוכרות

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. יוצרים גומה עמוקה באמצע התערובת היבשה. בקערה אחרת מערבבים את הביצה, הריץ' והשמן. מוסיפים את התערובת הנוזלית לגומה בתערובת היבשה. בוחשים עד שהעיסה הופכת לגושית מוסיפים את הצימוקים או כל תוספת אחרת ומערבבים שנית משמנים 12 גביעי מאפינס בקוטר 6 ס"מ מעבירים עם כף את העיסה לגביעי המאפינס. אופים בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים ומצננים על רשת למשך 5 דקות.

*יש למלא את גביעי המאפינס עד לגובה שני שליש בלבד
*יש לשים לב שהריץ' מיועד לבישול ואפיה
*את הריץ' ניתן להמיר ב3/4 כוס מים

 


 

ואיך אפשר בלי עוגת שוקולד? אי אפשר! אז הנה לכם מתכון פשוט וקל.

עוגת שוקולד

החומרים:
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 שקית אבקת אפיה
2 כוסות סוכר
4 כפות קקאו
2 כוסות קמח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ע"פ הסדר, עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים לתבנית משומנת ואופים כשעה בחום בינוני.

 


 

ומתכון אחרון ובאמת חביב, אמנם לא של עוגה, אבל בכל זאת מתוק וקשור לסוכות.

ריבת אתרוגים

החומרים:
חצי ק"ג אתרוגים
חצי ק"ג סוכר
הרבה מים
צנצנת זכוכית מעוקרת

אופן ההכנה:
רוחצים את קליפת האתרוגים היטב מכנימות וחותכים אותם עם הקליפה, לפלחים בעובי 0.75 ס"מ. משרים את החתיכות בכלי עם מים במקרר, למשך שלושה ימים ומחליפים את המים פעמיים ביום. לאחר מכן מרתיחים את האתרוגים במים נקיים, מחליפים את המים ומרתיחים שוב, ומבשלים כשעה ברתיחה עדינה. לאחר שעה, מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהריבה מתייצבת. בתום הבישול, יש להכניס את הריבה לצנצנת אטומה.

*איך יודעים אם הריבה מוכנה?
מכינים מראש מס' צלוחיות קטנות ומקפיאים. כאשר רוצים לבדוק את הריבה, מוציאים צלוחית מהמקפיא, מניחים עליה ריבה, ממתינים מס' שניות ומגלים את רמת הסמיכות האמיתית.

ב ת א ב ו ן!!!

 

מאמרים נבחרים

1 2 3 576

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

Error: Contact form not found.

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן