רשימת תפוצה
האתר בעבודות תחזוקה מצטערים על אי הנוחות הזמנית, נשוב בקרוב!

שבועות

מתכוני חלב (בריאים) לשבועות

א׳ בסיון ה׳תשס״ט א׳ בסיון ה׳תשס״ט 24/05/2009 | מאת מירה אפרתי

רוב תורות התזונה שוללות צריכת מוצרי חלב. האם אפשר בכל זאת לאכול את עוגת הגבינה ולהשאיר אותה שלמה? מסתבר שכן...

מוצר החלב הבריא ביותר הוא היוגורט. תהליך ייצורו מתבסס על הוספת חיידקים שצורכים את הלקטוז ויוצרים מוצר חלב שהינו דל בלקטוז ואינו גורם להתנגדות הגוף כמו מוצרי החלב האחרים. היוגורט תורם לנו את הויטמינים והמינרלים החיוניים שבחלב, ובנוסף מספק לנו חיידקים בריאים המעודדים את המערכת החיסונית ומאזנים את פעילות מערכת העיכול.

כאשר מדובר באוכל, יש להתחשב גם בפרמטר הפסיכולוגי, התזונה הנכונה חייבת להיות גם טעימה, כדי שהגוף ינצל את הויטמינים שבמזון. בהמרת מוצרי החלב הרגילים ליוגורט או סויה יש לעצב את המתכונים מבלי שנרגיש שינוי מהותי בטעמים. כאשר כל מתכון מאוזן בפני עצמו, אנו מגיעים לאיזון פנימי וחיצוני בדרך אידיאלית.

מתכוני שבועות המסורתיים של מירה אפרתי, מחברת הספר טעימים מן הטבע, לובשים את תלבושת היוגורט, ניתן להמיר את רוב מוצרי החלב ביוגורט ואף ליצר גבינות מיוגורט. חג שמח, טעים ובריא.

קרפ פטריות מוקרם

מרכיבי הבלילה:
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
2 כוסות מים
1 ביצה
קורט מלח ים
2 כפות שמן מכבישה קרה

הכנת הקרפים:
טורפים את המרכיבים בקערה, מחממים מחבת בינונית ומשמנים אותה מעט.

מכסים את תחתית המחבת בשכבת בלילה דקה וכאשר הקרפ נפרד מהמחבת הופכים.

מטגנים קלות את הצד השני ומניחים בצלחת גדולה עד לטיגון כל הקרפים.

מרכיבי המלית:
1 כף שמן מכבישה קרה
1 כף קמח מלא
½ כוס מים
1 כוס פטריות טריות – שיטאקה, יער, שמפיניון
3 גביעי יוגורט 3%
2 שיני שום כתושות
קורט מלח ים
אגוז מוסקט

הכנה:
במחבת משומנת מזהיבים כף קמח ומדללים עם המים.

פורסים את הפטריות, מוסיפים למחבת עם היוגורט והשום, מתבלים ומערבבים היטב.

לאחר הרתיחה, מניחים במרכז כל קרפ כף גדושת מילוי ומקפלים לצורת מלבן סגור.

מסדרים בתבנית אפיה, יוצקים מעל את שארית הרוטב ואופים ב-200 מעלות 15 דקות.

סלט כרובית ברוטב לבן

מרכיבים:
1 כרובית קטנה
1 בצל קטן
2 כפות שמן מכבישה קרה
1 כפית זנגויל קצוץ או קורט אבקה
3 גבעולי סלרי
1 תפוח עץ מסוג גראני סמית
50 גרם טופו טבעי
2 גביעי יוגורט 3%
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח ים

הכנה:
פורסים את הכרובית לפרוסות דקות ועורכים בקערת סלט.

חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן מתובל בזנגויל עד לשקיפות.

פורסים דק סלרי, תפוח עץ וטופו ומזהיבים עם הבצל.

מערבבים פנימה יוגורט, מתבלים ויוצקים את הרוטב על הכרובית.

פשטידת ברוקולי

מרכיבים:
500 גרם ברוקולי
2 גזרים בינוניים
מלח ים
1 כף שמן מכבישה קרה
1 כף קמח מלא
½ כוס מים
3 שיני שום כתושות
2 גביעי יוגורט 3%
1 ביצה
½ כוס גבינה אורגנית מגוררת (צהובה או מלוחה)

הכנה:
חותכים ומבשלים במי מלח את הברוקולי והגזר 3 דקות לאחר הרתיחה.

מסננים את הירקות ומניחים בתבנית חסינת אש.

מטגנים את הקמח בכף שמן, מדללים עם מים ומתבלים במלח ושום.

מסירים מהאש ומערבבים היטב עם יוגורט, ביצה וגבינה מגוררת.

יוצקים את התערובת על הברוקולי ואופים בתנור בחום של 180 מעלות 30 דקות.

גבינה ביתית במגוון טעמים

מרכיבים:
6 יוגורט 3%

הצעות תיבול:
שום כתוש ושמיר קצוץ
רסק זיתים
פלפל שחור גרוס

הכנה:
מערבבים את היוגורט עם אחת מהצעות התיבול.

בתוך מסננת עם רגליות פורשים בד כותנה צפוף ועליו יוצקים את היוגורט.

מציבים את המסננת בקערה ומניחים מכוסה במקרר למשך לילה אחד לפחות.

מעבירים את התכולה שנותרה בבד לקופסה סגורה ושומרים במקרר.

כדורי גבינה ואגוזים

מרכיבים:
400 גרם גבינה ביתית
½ כוס גבינה אורגנית מגוררת (צהובה או מלוחה)
½ כוס גבינת רוקפור
1 כף שמן זית
½ כוס שברי אגוזים
½ כוס פרוסות שקדים קלויים

הכנה:
מערבבים בקערה את כל הגבינות עם שמן זית ומקררים כשעה.

צרים עיגולים בקוטר 3 ס"מ ומצפים כל עיגול בשקדים או באגוזים קלויים.

מניחים בצלחת הגשה מעוטרת בירקות חתוכים.

פירות יער ברוטב וניל

מרכיבים:
500 גרם פירות יער
3 כפות סוכר חום
עלי נענע
 

מרכיבי הרוטב:
1 גביע יוגורט 3%
1 כף סוכר חום
1 כף תמצית וניל
קורט קינמון

הכנה:
מבשלים את פירות היער עם הסוכר כ-10 דקות תוך ערבוב ומניחים בקערת הגשה.

מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב ומגישים ליד הפירות בעיטור עלי נענע.

קרם ברולה

מרכיבים:
1/2 כוס קרם קוקוס (אפשר גם להכין לבד – לבשל ½ כוס קוקוס טחון עם ½ כוס מים)
1 כוס חלב סויה
2 כפות תמצית וניל
¼ כוס סוכר חום
3 חלמונים
½ כוס סוכר לבן – לציפוי (אופציה)

הכנה:
מבשלים את קרם הקוקוס, חלב הסויה, הוניל והסוכר כ- 5 דקות, לא להרתיח ולקרר מעט.

טורפים פנימה באיטיות חלמונים ומעבירים לתבניות אפיה אישיות או לתבנית נמוכה.

אופים בחום 160 מעלות 40 דקות, מקררים ומכניסים למקרר למספר שעות.

לפני ההגשה ממיסים בסיר סוכר לבן ויוצקים שכבה דקה או טפטופים על הקרם.

גלידת מנגו

מרכיבים:
3 מנגו בינוניים
3 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
2 גביעי יוגורט 3%

הכנה:
קולפים את המנגו ומרסקים בממחה עם סוכר ותמצית וניל.

מערבבים את תערובת הפרי עם יוגורט ומקפיאים לפחות במשך 12 שעות.

***

המתכונים מובאים מתוך הספר טעימים מן הטבע שהינו ספר בישול ייחודי - עקרונות המקרוביוטיקה, פירמידת המזון של ה-FDA, הדיאטה הים-תיכונית ותוצאות מחקרים עדכניים הומרו למתכונים טעימים. המתכונים הורכבו כך שייראו רגילים ויאפשרו להמשיך בהרגלי אכילה נכונים לאורך זמן, ללא חסכים.

מאמרים נבחרים

1 2 3 576

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

Error: Contact form not found.

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן