רשימת תפוצה

חנוכה

סופגניות מסביב לעולם

כ״ד בכסלו ה׳תשפ״ב 28/11/2021 | מאת השף הלבן

4 מתכונים לחג החנוכה באוירה בינלאומית

סופגניות מסקרפונה מהירות הכנה

הסופגניות המטריפות האלו הן הגרסה המתוחכמת לסופגניות האשל הקלאסיות. המסקרפונה הופכת את הבצק לרך במיוחד עדין במיוחד. מתכון של דור משה שיעשה לכם את חנוכה

מאת: דור משה 

צילום: דור משה / עיצוב: דור משה

המרכיבים: ל25-30 ביס

3 ביצים בגודל L

¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן

1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן

כפית תמצית וניל

גרידה מחצי לימון

כוס (140 גרם) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

שמן לטיגון

אבקת סוכר (להגשה)

הוראות הכנה:

הכנת הבצק: בקערה בינונית טורפים היטב את הביצים, הסוכר, המסקרפונה, הוניל וגרידת הלימון. מוסיפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב.

טיגון הסופגניות: מחממים בסיר בינוני את השמן לטיגון- השמן צריך להגיע בתוך הסיר לגובה של 6 ס"מ. השמן חם מספיק כאשר טובלים בו כף עץ ונוצרות סביבו בועות קטנות (אם רוצים לדייק משתמשים במדחום- טמפ' של 175°)

בעזרת שתי כפיות, מניחים בעדינות בשמן הרותח כפיות מהבצק. לאחר שהסופגניות מזהיבות בחלקן התחתון, הופכים אותן בתוך השמן. מוציאים את הסופגניות ומניחים על נייר מגבת, לספיגת עודפי השמן. מומלץ לא לטגן יותר מ-4 סופגניות בכל פעם.

בוזקים מעל הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.

דונאטס כמו באמריקה

דונאטס אווריריים, חגיגיים וטעימים במיוחד עם ציפוי שוקולד וסוכריות בדיוק כמו באמריקה! מתכון מעולה לדונאטס שמתאים לחנוכה וכל המשפחה בטוח תאהב

 מאת: עורך השף הלבן 

צילום: ניר סלקמן / עיצוב: עינת גרשי

המרכיבים: ל10-15 יחידות

לבלילה:

חצי קילו (500 גרם) קמח

כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

3 ביצים בטמפרטורת החדר

כוס חלב תנובה

1 כף תמצית וניל

100 גרם חמאה "השף הלבן"

מומסת

שמן קנולה לטיגון

לציפוי:

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"

250 גרם שוקולד לבן

250 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים כחצי דקה

יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק

לשים כ-5 דקות את עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, מעבירים לקערה מכוסה במגבת ומתפיחים כשעה.

לאחר ההתפחה מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 2 ס"מ

בעזרת חותכני עוגיותנ יוצרים צורה של דונאטס: קורצים עיגולים גדולים ובמרכזם עיגול קטן יותר

מניחים כל דונאט על קובית נייר אפייה להתפחה נוספת של 40 דקות

לאחר ההתפחה מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 170 מעלות

מטגנים בכל פעם 2-3 דונאטס עם נייר האפייה (ברגע שהנייר משתחרר מהדונאט מוציאים אותו בעזרת מלקחיים)

מטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג

להכנת הציפוי: לוקחים 2 קערות: בראשונה שמים מיכל שמנת עם שוקולד לבן, בקערה השנייה שמים מיכל שמנת עם שוקולד מריר

ממיסים את תכולת כל קערה במיקרוגל (בפעימות, כל פעימה כ-10-20 שניות)

טובלים כל דונאט בציפוי שאוהבים ומקשטים בסוכריות צבעוניות

ספינג' מרוקאי

מתכון מנצח לספינג' מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה - כולל שתי התפחות לבצק וציפוי מסוכר, עם תוצאה ששווה כל דקה של המתנה!

 מאת: הודיה גבאי

 

המרכיבים: ל30 יחידות

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

80 מ"ל מים

1.5 ליטר שמן לטיגון

2 כוסות סוכר לציפוי

גודל תבנית: סיר בינוני

הוראות הכנה:

בקערה גדולה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים לתוך הקמח.

מוזגים פנימה חצי מכמות המים ומתחילים ללוש את הבצק בידיים. בהדרגה מוסיפים את יתרת המים וממשיכים ללוש דקה נוספת. אסור ללוש יותר מדי, הבצק יהיה נוזלי וזה בסדר.

מכסים בניילון ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו.

בידיים רטובות מערבבים את הבצק התפוח להוצאת אוויר, מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.

מחממים שמן בסיר נמוך ורחב.

טובלים את הידיים במים או בשמן, קורצים עיגולים בגודל קלמנטינה, יוצרים חור במרכז הכדור ומותחים את השוליים לצדדים, מניחים בזהירות בשמן החם.

מטגנים עד להזהבה משני הצדדים כ-2-3 דקות.

מוציאים את הספינג' לנייר סופג לספיגת עודפי השמן למשך דקה, טובלים כל ספינג' בסוכר משני הצדדים ומגישים חם.

בתאבון!

לוקמאס סופגניות טורקיות קטנות וטעימות

סופגניות קטנות מכוסות בסירופ סוכר, לגיוון ערימת הסופגניות בימי החנוכה

 מאת: סיגל ברמר

 

המרכיבים: ל70 יחידות

שמירת המרכיבים לרשימת הקניות  1 ק"ג קמח רגיל

) 25 גרם שמרית (חצי שקית

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה

2 שקיות סוכר וניל

3 כפות סוכר

4-5 כוסות מים חמימים

שמן לטיגון עמוק

סירופ סוכר:

1/2 ק"ג סוכר

1 כוס מים

מיץ מחצי לימון

הוראות הכנה:

אופן ההכנה (סירופ):

שמים בסיר קטן סוכר ומים להביא לרתיחה,מרגע שרתח להנמיך ולבשל על אש נמוכה 20 דקות.

מוסיפים לימון, מבשלים עוד 5 דקות. מורידים מהאש ומקררים בטמפרטורת החדר.

הסופגניות :

בקערה גדולה שמים את הקמח מוסיפים כף מלח ומערבבים קלות, יוצרים גומה במרכז הקערה, מוסיפים סוכר וביצה ומערבבים מעט בעזרת כף.

מוסיפים שמרים ו-3 כוסות מים, מערבבים בעזרת הכף את הקמח עם כל הנוזלים. ממשיכים לערבב היטב ומוסיפים בהדרגה את כוס המים הרביעית (ומערבבים עדיין עם הכף) עד שמקבלים בצק אחיד ודביק מאוד.

מרטיבים יד אחת ולשים בצורה מעגלית עד שהבצק הדביק משנה את צבעו ללבן יותר, כ-7 דקות בערך.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעליו מניחים מגבת לחה. מניחים במקום סגור (תנור כדוגמא) להתפחה כשעה או עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח, מרטיבים מעט את היד במים ולשים בצורה מעגלית כדקה (הבצק נוחת לגמרי וזה בסדר).

מכניסים את הבצק לתוך שקית זילוף (לא את כל הבצק, כמה שנכנס).

מחממים שמן בסיר/ מחבת רחבים לטיגון עמוק. כשהשמן חם, גוזרים את הפיה של שקית הזילוף (ליצור קוטר של עיגול 2 ס"מ), ומזלפים לתוך השמן החם עיגולים קטנים של בצק (לחתוך את הבצק מכדור לכדור עם האצבעות).

מטגנים עד להזהבה/ השחמה בצד אחד והופכים לצד השני

מוציאים את הסופגניות

ליד הסירופ הקר. ומעבירים לנייר סופג, מגלגלים מעט ומגישים

לעוד מתכונים לחנוכה

מאמרים נבחרים

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

    הצטרפו לניוזלטר השבועי

    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram