רשימת תפוצה

אוכל

קינוחים מיוחדים להתחיל אתם את השנה

ז׳ בשבט ה׳תשפ״ב 09/01/2022 | מאת השף הלבן

3 מתכונים מעולים ומפנקים לתחילת השנה החדשה!

סופלה שוקולד ממכר

הקינוח השוקולדי המושלם! ככה תכינו בקלות סופלה שוקולדי חלומי ב-10 דקות בקערה אחת. רק לערבב את המצרכים, לשפוך לתבניות ולשלוח לתנור. מעולה עם גלידת וניל

מאת: שיר אלגום

 

המרכיבים: ל6

2 חלמונים

חצי כוס סוכר

1/4 כוס קמח

100 גרם שוקולד לבן

150 גרם שוקולד מריר משובח

150 גרם חמאת "תנובה"

2 ביצים

תבניות סיליקון אישיות

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממיסים את השוקולד המריר והחמאה בקערה גדולה, במיקרוגל או על בן-מארי.

מוסיפים את הביצים, החלמונים והסוכר לתערובת השוקולד והחמאה ובוחשים היטב.

מוסיפים את הקמח לתערובת ובוחשים עד שלא רואים את הקמח. מומלץ לערבב כמה שפחות, כך הסופלה ייצא יותר טעים.

יוצקים את התערובת לתבניות הסיליקון.

אחרי שיוצקים לתבניות את התערובת, מכניסים למרכז כל תבנית 2 קוביות שוקולד לבן.

אופים ל-9 דקות בלבד, חשוב להקפיד על זמני האפייה כדי למנוע מהעוגות להתייבש.

מוציאים את הסופלה בזהירות מהתבניות ומפזרים מעט אבקת סוכר.

משקה שוקולד חם עם קצפת

מתכון פשוט למשקה מפנק: משקה שוקולד חם משוקולד מריר איכותי, שמנת מתוקה, מקל וניל ובקישוט קצפת.

מאת: חני פסן

 

 

המרכיבים: ל2 מנות

100 גרם שברי שוקולד מריר איכותי

500 מ"ל (3 כוסות) חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"

1/2 מקל וניל

סוכר לפי הטעם

קצפת

הוראות הכנה:

מרתיחים את החלב והשמנת בסיר.

מוסיפים את הוניל ומסירים מהאש.

מוסיפים בהדרגה את השוקולד ובוחשים עד שיימס לגמרי ולא יישארו גושים.

מרתיחים שוב תוך כדי בחישה,מנמיכים את האש ומחממים כשתי דקות על אש קטנה.

מסירים מהאש.

מוזגים לכוסות.

מגישים עם קצפת למעלה.

כדורי שוקולד אמסטרדם

אחרי העוגיות, הגיע תורם של כדורי השוקולד! דור משה במתכון לכדורי שוקולד אמסטרדם בהשראת הטרנד שכבש את הרשת, במילוי טראפלס שוקולד לבן

מאת: דור משה

 

צילום: דור משה

המרכיבים: ל20 כדורים

לטראפלס:

200 גרם שוקולד לבן קצוץ

¼ כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"

קורט מלח

לכדורי השוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

60 גרם חמאת תנובה

½ כוס (120 מ"ל) חלב 3% "תנובה"

250 גרם ביסקוויטים מרוסקים דק

2 כפות קקאו

¼ כוס (30 גרם) סוכר

קורט מלח

לקישוט:

קוקוס

הוראות הכנה:

להכנת הטראפלס: בקערה קטנה מערבבים את השוקולד הלבן והשמנת. ממיסים במיקרוגל בפולסים עדינים של 20 שניות, ומערבבים בין לבין.

מעבירים למקפיא למשך 3 שעות.

מוציאים מהמקפיא, יוצרים מהתערובת 20 כדורים, בעזרת כפית או בידיים, ושומרים אותם במקפיא.

להכנת כדורי השוקולד: ממיסים את השוקולד המריר והחמאה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב. אם התערובת עוד חמה נותנים לה להצטנן לחלוטין.

בקערה גדולה מערבבים את הביסקוויטים, מנפים פנימה את הקקאו, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

להרכבת הכדורים: יוצרים מהתערובת 20 כדורים. דוחפים אל תוך כל כדור טראפל שוקולד לבן, סוגרים אותו ומכדררים לקבלת עיגול חלק.

שימו לב: כדורי השוקולד הלבן הקפואים מתרככים מהר מחוץ למקפיא, לכן בזמן עיצוב הכדורים מומלץ להוציא בכל פעם כמה טראפלס ואת השאר לשמור בהקפאה.

מצפים את הכדורים בקוקוס ושומרים בקירור עד ההגשה.

בתאבון!

לעוד עוגות, עוגיות וקינוחים

מאמרים נבחרים

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

[contact-form-7 404 "לא נמצא"]

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram