רשימת תפוצה

צמיחה אישית

פופקורן עם מקלות אכילה: איך להכניס קסם בחיי היומיום

י׳ בשבט ה׳תשפ״ב 12/01/2022 | מאת תמרה יחזקאל

הפיחו חיוּת בשגרה על ידי החלפת אופן עשיית הדברים

זוכרים את היום הראשון שלכם בבית הספר? את הנסיעה הראשונה שלכם עם רשיון נהיגה? את הדייט הראשון שלכם עם מי שהפכ/ה להיות בן/בת הזוג שלכם?

איכשהו, עם הזמן, מתרוקן הקלמר החדש מן העפרונות הטריים, איסוף הילד מהגן הופך להיות מטלה, ושיחות הנפש עם אהבת־חייך נסובות סביב מי מוריד את הזבל.

לפי החוקרים אוברייאן וסמית, אחרי מספר מסוים של פעמים שאנו עושים פעולה כלשהי, אנחנו מגיעים לשלב הרוויה, שממנו והלאה החוויה כבר אינה חדשה ומרגשת. אנו שוקעים בשגרת היומיום ומסתגלים לסביבה החדשה שלנו, שעה שקסם הַזָּרוּת מתפוגג לו. ואז אנו אבלים על אבדן החדשנות וההתרגשות, ופונים לפעולה הבאה שמבטיחה להמציא לנו סיפוק בר קיימא.

בני אדם הינם שוחרי תענוגות. אנו רוצים לשחזר את ניצוצות הפליאה הראשוניים האלה - בעבודה שלנו, בחיי המשפחה שלנו, בחברויות שלנו ובחיי הרוח שלנו. אבל איננו יודעים איך.

ובכן, הנה התשובה, כפי שהיא מגיעה אלינו מן המחקרים העדכניים ביותר: עלינו לאכול את הפופקורן שלנו עם מקלות אכילה!

אד אוברייאן ורוברט סמית, צוות חוקרים מארה"ב, ערכו בשנת 2018 סדרת ניסויים שבהם השוו את רמת ההנאה מחוויות רגילות עם רמת ההנאה מחוויות חדשות. 68 נבדקים טעמו עשרה גרעיני פופקורן בטעמים שונים ובאופני אכילה שונים: חלקם אכלו את הפופקורן בצורה הרגילה, בידיים, וחלקם אכלוהו באמצעות מקלות אכילה. אחר כך התבקשו המשתתפים לדרג את רמת ההנאה שלהם על פני המדדים השונים, והתוצאות היו חד משמעיות: אלו שאכלו פופקורן עם מקלות אכילה חוו חוויה מהנה הרבה יותר מאלו שאכלוהו בידיהם.

יהיו שיטענו שזהו תרגיל בקַשִּׁיבוּת (מַיינְדְּפוּלְנֶס), שבו היה לקבוצת מקלות האכילה רגע של התבוננות לפני שהכניסו לפיהם את גרעין הפופקורן, והוא אשר שדרג את החוויה שלהם; אבל האמת פשוטה הרבה יותר: מגוון הוא טעם החיים. המגוון הוא אשר מתסיס את חיינו וממלא את ימינו בסיפוק עמוק. מגוון אין פירושו אפשרויות אחרות. מגוון, בהקשר הזה, פירושו לעשות בדיוק את מה שעשינו עד כה, אבל לעשות אותו אחרת.

קבוצת מקלות האכילה התענגה על הפופקורן שלה הרבה יותר מן הקבוצה האחרת, כי הם שינו את אופן האכילה שלהם. לא בגלל שהפופקורן היה מזין יותר, טעים יותר או יקר יותר. לא בגלל שהוא נאכל באיזה אי אקזוטי או הוגש להם על־ידי מלצר עטוי כפפות לבנות. פשוט בגלל שהם גיוונו.

הרעיון הזה מופיע בתפילת שחרית, התפילה שאנו פותחים איתה את היום. לפני קריאת שמע אנו אומרים על אלוקים: "הַמְחַדֵּשׁ בְּטוּבו בְּכָל יוֹם תָּמִיד מַעֲשֶׂה בְרֵאשִׁית". וזה קצת מוזר, כי הרי כמו שאמר שלמה המלך (קהלת א, ט): "אֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ". בכל יום השמש זורחת ובכל יום היא שוקעת. הפרחים פורחים באביב ועלים מִשְׁתַּלְּכִים לרגלינו בסתיו. על איזה חידוש בדיוק מדובר כאן, המתרחש בכל יום, תמיד? השמים הם אותם שמים והדשא הוא אותו דשא.

התשובה היא: רעננות. אלוקים בטובו מחדש בכל יום את קיומו של כל עלה וכל גרגר, גולל בכל יום את האור מפני החושך ואת החושך מפני האור, מונה בשם כל כוכב, כל יום. חדשנות אינה יצירת דברים חדשים, אלא חשיבה ודרכים חדשניות להניע את הדברים הקיימים. אנחנו יכולים להזריק חיוּת אל השגרה היומיומית שלנו, באמצעות שינוי האופן בו אנו עושים דברים.

מרגש ככל שיהא לתלות את לוח שנת 2022 החדש, לדפדף למדור חדש ביומן או להתחיל סמסטר חדש - בעוד שבועות ספורים יתפוגג כל החידוש. לוח השנה יתבלה, היומן יתמלא שוב בדבקיות וְלַחֲצֵי הסמסטר החדש ירימו ראש. ינואר הוא התזכורת שלי שלא חוויות חדשות אני צריכה, כי אם דרכים חדשות.

נסו את זה: סעדו עם בן הזוג שלכם בחדר אחר; בחרו מסלול אחר בדרך לעבודה; קיימו את ערב החברות במסעדה אחרת. ומה שלא תעשו, שתמיד יהיה לכם בהישג יד זוג מקלות אכילה. כי אחרי הכל, המגוון הוא טעם החיים!

אודות המחברת

תמרה יחזקאל, כותבת תוכן יצירתית, אוהבת לשתף ברעיונות משמעותיים, מהסוג שגורם לכם להתיישב ולחשוב. היא בשנת הלימודים האחרונה לתואר ראשון בבלשנות ביוניברסיטי קולג' לונדון (UCL). חיה בלונדון שבאנגליה, אבל מכירה מספיק אמריקאים כדי להבחין בין עוגיות בחלב לביסקוויטים בתה.

מאמרים נבחרים

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

[contact-form-7 404 "לא נמצא"]

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram