רשימת תפוצה

אוכל

החיים שלנו תותים!

כ״ז באדר א׳ ה׳תשפ״ב 28/02/2022 | מאת השף הלבן

מתכונים מתוקים במיוחד בשילוב תותים. תענוג בכל ביס.

תותים במילוי עוגת גבינה

עוגת גבינה ותותים אינסייד אאוט! דרך מיוחדות וטרנדית להכין עוגת גבינה ותותים בכמה דקות של עבודה. עוד מתכון מוצלח ומיוחד מהטיקטוק של השף הלבן

מאת: נטע ליבנה

                                                         צילום: נטע ליבנה / עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים: ל10-12 יחידות

½ קילו תותים טריים

1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי

2 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

עוגיות מפוררות (מכל סוג שאוהבים)

הוראות הכנה:

שוטפים את התותים ומסירים את העלים. בעזרת כפית יוצרים חור בחלק העליון של התותים.

מכינים את המילוי: מערבבים גבינת נפוליאון, אבקת סוכר ותמצית וניל.

מעבירים את המילוי לשקית זילוף. מזלפים מהמילוי למרכז כל תות ומניחים בצלחת הגשה.

מקשטים את התותים בעוגיות מפוררות ומגישים.

בתאבון!

מאפינס תותים טריים ויוגורט עזים

מאפינס טעימים ומפנקים – בקלי קלות! בלי מיקסר.

מאת: יעל גרטי

המרכיבים: ל24

 

2 ביצי תנובה גדולות

200 גרם (1 כוס) סוכר

80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ קלמנטינות או תפוזים (סחוט טרי)

1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים פיראוס

80 גרם חמאה תנובה מומסת בעדינות

280 גרם (2 כוסות) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

200 גרם תות שדה "סנפרוסט"

מופשר לפי ההוראות שעל האריזה

אפשרות לעיטור: 2 כפות פניני סוכר/גבישי סוכר (להשיג בחנויות שמתמחות בקונדיטוריה)

לשימון: מעט חמאה מומסת או שמן קנולה

הוראות הכנה:

חמאה מומסת בעדינות פירושו חמאה שחוממה במשך 30 שניות במיקרוגל. אם אין מיקרוגל אפשר להמס חמאה בסיר כפול על אש קטנה ביותר, תוך השגחה צמודה. בשני האופנים חשוב להשגיח שלא לשרוף את החמאה.

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות מאפינס מסיליקון, כל תבנית 6 שקעים גדולים (או כמה תבניות של מיני-מאפינס) במעט חמאה מומסת או שמן קנולה. מוציאים את רשת התנור ושמים על משטח עבודה.

בקערה בינונית טורפים ביצים וסוכר עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

מוסיפים מיץ קלמנטינות/תפוזים, יוגורט עזים וחמאה מומסת- וטורפים עד לאיחוד.

בקערה קטנה מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים עד להיטמעות הקמח ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.

יוצקים לכל שקע בתבנית כף גדושה מאוד מהעיסה, מפזרים תותים, בוזקים פניני סוכר, אם יש. שמים את שתי התבניות זו לצד זו על רשת התנור, מכניסים למרכז התנור ואופים במשך 25-26 דקות (מיני מאפינס יצריכו אפייה קצרה יותר, כ-20 דקות) או עד שקיסםן הננעץ במאפינס יוצא נקי. הימנעו מאפיית יתר. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.לא מומלץ להקפיא.

סלט עשבי תיבול, תותים ורוקפור

סלט מרענן וטעים במיוחד.

מאת: עורך השף הלבן

המרכיבים: ל6 מנות

 

עלים שלמים מצרור פטרוזיליה

עלים שלמים מצרור כוסברה

עלים שלמים מ-1/3 צרור נענע

3-2 בצלים ירוקים קצוצים (הלבן והירוק)

12 תותים בינוניים פרוסים (או פרוסות מנגו

אגסים וכדומה)

200 גרם גבינת גליל-רוקפור קולאז

לרוטב:

2 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

1 כף חומץ

1 כפית חרדל דיז’ון גרגרים

1 כפית סוכר חום

מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

קלוריות: 150 למנה | נקודות שומרי משקל: 5

מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.

מערבבים את עשבי התיבול בקערת הגשה. יוצקים עליהם את הרוטב, מפזרים מעל תותים וגבינת רוקפור מפוררת ומגישים.

לעוד מתכונים עם תותים

מאמרים נבחרים

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

[contact-form-7 404 "לא נמצא"]

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram