רשימת תפוצה
האתר בעבודות תחזוקה מצטערים על אי הנוחות הזמנית, נשוב בקרוב!

מתכונים מהירים לתחילת השבוע

י״ג באדר א׳ ה׳תשפ״ב י״ג באדר א׳ ה׳תשפ״ב 14/02/2022 | מאת השף הלבן

יום שני הגיע וצריך רק לתקתק "ארוחה בריאה וטעימה בזמן קצר"

לחמניות גבינה מהירות מקמח כוסמין

לחמניות גבינה מהירות וקלות להכנה בגרסה בריאה יותר מקמח כוסמין מלא

מאת: אריאל בן חמו

                                                          צילום: אריאל בן חמו / עיצוב: אריאל בן חמו

המרכיבים: ל15 יחידות

1/2 2 קמח כוסמין מלא

2 כפיות אבקת אפייה

2 ביצים

150 גרם גבינת פרובטו מעודנת מחלב כבשים 5% "פיראוס"

100 גרם חמאה "תנובה" רכה מאוד

150 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"

250 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"

_____________________________________________________________________

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל – 180 מעלות בתוכנית "טורבו"

בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הלחמניות.

מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר וממלאים את התבנית בבלילה עד הסוף.

אופים כ – 20-30 דקות או עד שהלחמניות תופחות ומזהיבות בכל הצדדים.

 

קציצות קוטג' וברוקולי מהירות

זהו מתכון קל, טעים חסכוני ומזין שאפשר להכין בדקות ספורות ולגוון עם ירקות,

אגוזים קצוצים ועשבי תיבול שונים.

מאת: פיליס גלזר

המרכיבים: ל12-14 קציצות

1 גביע קוטג' 5% תנובה

1 ביצה גדולה

טרופה

¼ כוס חלב תנובה דל לקטוז

1 כוס קמח מלא או כוסמין

2 כפיות אבקת אפייה

¼ כפית מלח

1 כפית אורגנו יבש

כוס בצל אדום קצוץ דק

4-3 כפות פתיתי עמק 15%

שמן זרעי ענבים לטיגון

1 כוס פתיתי ברוקולי מוקפאים סנפרוסט

_____________________________________________________________________

הוראות הכנה:

בקערה בינונית בעזרת מטרפת יד טורפים את הביצה והקוטג' ביחד. בוחשים פנימה את החלב.

בקערה שניה מנפים קמח, אבקת אפייה, אורגנו ומלח ומוסיפים לתערובת הביצה ביחד

עם הבצל האדום ופתיתי הגבינה. מערבבים עם כף עץ.

מפשירים כוס פתיתי ברוקולי במיקרוגל, מסננים היטב ומייבשים במגבת מטבח.

מוסיפים לבלילה ביחד עם עשבי התיבול.

במחבת גדולה, מחממים שמן זרעי ענבים על אש בינונית-קטנה ובעזרת 2 כפות

יוצרים קציצות במחבת. משאירים רווח ביניהן . מטגנים בצד אחד כ 6-5- דקות

או עד שניתן יהיה לשחרר בקלות מלמטה, הופכים ומטגנים את הצד השני.

 

מתכון לסופלה שוקולד חם

קינוח חובה לחובבי השוקולד: סופלה עשיר של שוקולד עם קוביית שוקולד לבן

מאת: אורי בן עזרא

המרכיבים: ל8 מנות/תבניות אישיות עגולות חד פעמיות

200 גרם שוקולד מריר

120 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

3 כפות אבקת קקאו

4 ביצים מופרדות

ברנדי

8-10 קוביות שוקולד לבן

אבקת סוכר

_____________________________________________________________________

הוראות הכנה:

מחממים את התנור בחום של 180 מעלות.

בקערה אחת ממיסים את השוקולד בסיר אדים כפול, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים באיטיות תוך ערבוב

הקקאו ואת הברנדי.

מפרידים את הביצים. מקציפים את החלמונים בנפרד ומוסיפים לשוקולד.

בקערה שניהמקציפים את החלבונים במיקסר במהירות מקסימלית, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה עד שיש קצף לבן וסמיך קצת. מקפלים את הקצף לתוך השוקולד.

לוקחים את התבניות האישיות, "מקמחים" אותן באבקת סוכר ומוזגים את הבלילה לתבניות. אפשר להטביע 2-1 קוביות שוקולד לבן.

מכניסים לתנור לכ-12-15 דקות עד שהסופלה הופך לקצת קשה מלמעלה, והשוקולד מלמטה נוזלי.

מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

 

עוגה־קינוח תפוחים ואגסים

שילוב של "קומפוט" תפוחים ואגסים ועוגת שקדים בחושה; יחד - קינוח מענג. מגישים חם בתוספת שמנת חמוצה או קצפת.

מאת: דנית סלומון

                                                           צילום: יהודה סלומון / עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים: ל8

3 תפוחים גדולים מזן "מוזהב"

2 אגסים גדולים או 3 בינוניים

מיץ מלימון שלם (שומרים כף אחת לעוגה)

1 כפית זנגביל טרי מגורר דק

½ כוס (90 גרם) סוכר חום בהיר

1 כפית קורנפלור

לתערובת העוגה:

120 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר + 5 גרם נוספים לשימון התבנית

1 כוס + 2 כפות (225 גרם) סוכר לבן

קליפה מגוררת מלימון שלם

2 ביצים גדולות טרופות

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

1 כוס קמח כמעט מלאה (פחות 1 כף)

1 כפית אבקת אפייה

⅓ כוס (35 גרם) שקדים מולבנים טחונים

¼ כוס פרוסות שקדים מולבנים לעיטור

להגשה: שמנת חמוצה "של פעם" 17% או קצפת מומתקת קלות

_____________________________________________________________________

הוראות הכנה:

משמנים תבנית אפייה מרובעת 24x24 ס"מ ב־5 גרם חמאה (כדאי לבחור בתבנית זכוכית או קרמיקה שמתאימה להגשה). מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).

קולפים את התפוחים ואת האגסים, חותכים לרבעים ומסלקים את הליבות. פורסים לפרוסות דקות. מעבירים את הפרוסות לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ואת הזנגביל ומערבבים. מערבבים את הסוכר החום עם הקורנפלור, זורים על פרוסות הפרי ומערבבים שוב. מעבירים לתבנית המוכנה ומהדקים לשכבה בעובי אחיד.

מכינים את תערובת העוגה. מערבלים יחד חמאה, סוכר וקליפת לימון לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם, וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים מיץ לימון, קמח מנופה עם אבקת אפייה ושקדים טחונים, ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מניחים כפות מהתערובת על פני שכבת התפוחים, ומחליקים לשכבה אחידה בסכין מדורגת. זורים למעלה פרוסות שקדים.

אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי. מגישים את העוגה כשהיא חמה או פושרת - מומלץ בתוספת שמנת חמוצה "של פעם" או קצפת מומתקת קלות. מוציאים את המנות מהתבנית בכף גדולה. (אם העוגה הצטננה, אפשר להכניס אותה לחימום קצר במיקרוגל - עדיף לחמם כל מנה בנפרד.)

 

מאמרים נבחרים

1 2 3 576

Donnez du pouvoir à votre voyage juif

Inscrivez-vous à l'e-mail hebdomadaire d'Aish.com

Error: Contact form not found.

הצטרפו לניוזלטר השבועי

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram דילוג לתוכן