בחג הפסח אפשר להמשיך לאכול בריא (ואפשר אפילו לנצל אותו כדי להתחיל בהרגלי תזונה בריאים). מירה אפרתי, תזונאית ומחברת ספרי בישול בריא, מגישה מתכונים מיוחדים לשדרוג שולחן הפסח.
נראה לי שהמאכל העיראקי המפורסם ביותר הוא קובה. אז אם תשאלו איך יכולים עיראקים להסתדר שבוע שלם בלי קובה? התשובה תהיה - הם לא! זיכרונות מהווי חג הפסח בבגדד לצד מתכונים.
מלכים וכוהנים נמשחו בו לתפקידם. סבונים, תכשירי ניקוי ומיני רפואות הופקו ממנו, מנורת המקדש הוארה בו וכמובן שאי אפשר לתאר את המטבח המזרח-תיכוני בלעדיו... שמן הזית. מלך השמנים.
הוא מעוצב להפליא מבחוץ ומבפנים, ובשל יופיו המלכותי שימש כקישוט בבגדי הכהונה. הוא מחזק את הדם, בעל ערכים תזונתיים גבוהים ומאופיין בטעם מיוחד. לא סתם נשתבחה בו הארץ כאחד משבעת המינים. קבלו את... הרימון!
אפשר לעשות ממנו עוגות, אפשר למרוח אותו על פצעים לריפוי מהיר,. אפשר להכין ממנו מסכת יופי לפנים, ואפשר גם להשתמש בו כתרופה לשיעול, או פשוט להמתיק אתו את ה... תה! הדבש – הממתיק הכי טבעי והכי בריא.