כניעתה של סוני לטרור
אויבה הגדול ביותר של האנושות הוא התפייסות עם הרוע.
חברת סוני הפסידה למעלה ממאתיים מיליון דולר, אולם כפי הנראה אנחנו הפסדנו משהו הרבה יותר יקר.
הסיפור הגיע לסיום יותר מידי דרמטי, כשאולפני סוני, שהפיקו את הסרט: "ראיון סוף" (שעדיין לא ראה אור) הודה בתבוסתו. החברה ויתרה על כל תוכנית להפצת הסרט שבו היא השקיעו הון לא קטן. אחרי שמחשביה של סוני נפרצו על ידי סוכנים צפון קוריאנים, שלא אהבו את עלילת הסיפור שלועגת למנהיגם הדגול קים ג'ונג, החברה מצאה את עצמה מאוימת בהתקפה בסגנון מגדלי התאומים על הצופים בסרט, אלא אם היא תיסוג בה מכל כוונה להפיץ אותו. רשתות הקולנוע הגדולות ביטלו את ההקרנה, מתוך חשש לבתי הקולנוע שלהן.
וכך ניצחה צפון קוריאה במלחמה, מבלי לירות כדור אחד. ומה ששוב מתגלה לעין כל זה דרך הלוחמה החדשה של המערב בטרור: כשמאיימים באלימות, התגובה היחידה היא כניעה.
למען האמת, בשלב זה מובן שהנושא המדובר שולי לחלוטין. העולם ממש לא יחסר קומדיה מטופשת על מזימה של ה-CIA לחסל את הדיקטטור הצפון קוריאני. אולם מה שאותם אנשים ברחבי העולם ששואפים להשמיד אותנו ודאי יראו, זה שתגובת המחדל הנוכחית שלנו לאיום היא ניסיון להתפייס – והמציאות הזאת חוזרת ומתגלה לאחרונה באופנים הרבה יותר משמעותיים מהכותרת, 'כאוס באחד מאולפני הסרטים המובילים'.
לא חלף זמן רב מהמלחמה האחרונה של עזה נגדנו בקיץ האחרון, כדי שהאמת תתחיל לחלחל. עיתונאים שכיסו את ההתרחשויות מתוך עזה ידעו היטב על אינספור העבירות על אמנת ג'נבה שהם ראו במו עיניהם. בתי חולים שימשו כמרכזים צבאיים; בבתי ספר של אונר"א אוחסנו כלי נשק וטילים; אזרחים, ובכללם נשים וילדים, נתפסו בכוח כבני ערובה באזורים מסוכנים, בתקווה שאם הם ייפצעו או יהרגו זה יועיל ליחסי הציבור העזתיים; טילים נורו מתוך מרכזי אוכלוסיה, ומציאותן של מנהרות הייתה ידועה לרבים. ובכל זאת, שום דבר מכל אלה לא פורסם. מדוע? משום שלכתבים הובהר בדרך שאינה משתמעת לשתי פנים על מה הם יכולים לדווח ועל מה הם לא יעזו לפרסם, באיומי גרוש ורצח.
הלוחמים העזתיים איימו, והתקשורת נענתה בכניעה מתוך פחד משפיל. וגם אחרי שמהמלחמה הסתיימה, רק לבודדים היה את האומץ להודות באמת.
ומכיוון שאיומים פועלים נגד דמוקרטיות, הרוע מצליח לעתים קרובות להשיג את שלו.
הרשימה האמיתית ארוכה ומפחידה. מתנגדי תרבות המערב למדו לקרוא תיגר על דברים שאינם מוצאים חן בעיניהם, כשהם מוגנים בידיעה שדי באיומים לאלימות כדי שדרישותיהם יתמלאו:
-
רשתות חינוך באנגליה, שלימדו על השואה, הוזהרו שזה "פוגע" ברגשות המוסלמיים – אז רבות מהן הוציאו את השיעורים האלה מתוכנית הלימודים.
-
הוצאת הספרים "רנדום האוז" ביטלה את תוכניותיה להוציא לאור את הרומן היהלום של מדינה, שעסק בנביא מוחמד ובעאישה אשתו שנשאה לו בגיל שש, משום שהיא חששה מאיומי רצח דומים לאלה שקיבלו את 'פסוקי השטן' של סלמאן רושדי או התפרעויות בדומה לאלה שבאו בעקבות הקריקטורות על מוחמד שפרסמה ההוצאה לאור הדנית.
-
האף בי איי נדרש לשקול שוב את פרסומה של מודעה בשם 'פני הטרור העולמי', משום שה"פרסום שכולל 16 תמונות של מחבלים מבוקשים לא רק פוגע במוסלמים ובמיעוטים אתניים אחרים, אלא מעודד סיווג גזעני ודתי" – לא משנה שכמעט כל הטרוריסטים המבוקשים היו למעשה מוסלמים.
נראה שהרבה דברים פוגעים ברגשותיהם של המוסלמים – ושעצם האיום באלימות שתגיע אם הם לא יסולקו, מצליח יותר מידי פעמים לגבור.
מהעקרוני ועד למגוחך, הכותרות האחרונות מציירות חלק מהדברים המפליאים שמעוררים כעס מוסלמי: תחרויות יופי; מכירת מוצרי חזיר; האות X; המספר 39; הסיפור על שלושת החזרזירים הקטנים; חנות אפל בשדרה החמישית; סוליות נעלים; האפיפיור; מיקי מאוס; בובות ברבי; עניבות; מוזיקה בתחנות רדיו, במוניות, במעליות ובתחבורה הציבורית; מסעדת וורמונט שפרסמה סמל שכולל קדלי חזיר; איצטדיוני כדורגל שבהן קריאות האוהדים "USA, USA" נחשבו פוגעניות; וכן הוריו של התינוק האוטיסט בן 15 החודשים, שהתחילו לשיר באוטובוס את שיר הילדים פפה החזיר כדי לשמח את הפעוט בזמן הנסיעה, ואישה מוסלמית ששערה מכוסה בג'יהאב פנתה אליהם באגרסיביות משום שהשיר שהם בחרו הפריע לה – פניה שבעקבותיה אולצו ההורים והילד לרדת מהאוטובוס, במטרה "לשמור על השלום"!
בורגר קינג החליטה לשנות את הלוגו המודפס על קופסאות הגלידה שלה, משום שאם מסתכלים עליו מקרוב ויש דמיון מפותח, אז לכמה מוסלמים נראה שהוא מזכיר את המלה אללה בערבית – בתנאי שמסתכלים עליו מהזווית הנכונה. וכדי לא לפגוע, בורגר קינג התקפלה.
וככה המערב מתחיל לאבד את צורת החיים שלו.
תוצאות הניצחון הצפון קוריאני על סוני, צריכות להדליק נורת אזהרה ענקית. האויב הגדול ביותר של הציוויליזציה הוא התפייסות עם הרוע. אסור להרשות לאלה שמאימים באלימות לנצח רק בגלל שאנחנו מפחדים להתעמת איתם. ההיסטוריה לימדה אותנו את הלקח הזה פעמים רבות, והאמת המרה היא, כמו שניסח אותה הפילוסוף ג'ורג' סנטיאנה, ש"על מי שאינו לומד מההיסטוריה - נגזר לחזור עליה שוב".