על הבדיקות התקופתיות בחיינו
זה עובד לכולם ויכול לחסוך אלפי שקלים על פסיכולוגים ומאמנים אישיים
כל כמה זמן אתה בודק את חשבון הבנק שלך? כל כמה זמן את בודקת את תלוש המשכורת כדי לוודא שהכל בסדר? כל כמה זמן אתה בודק את החשבונות לראות שלא התגנב איזה חיוב לא צפוי? כל כמה זמן אתם בודקים את ביצועי העסק שלכם?
למרות שצריכים להיות עם אצבע על הדופק כל הזמן, יש לנו בדיקות תקופתיות שנכפו עלינו. כמו רישוי לרכב, דוח שנתי, דוחות רבעוניים, דיווח שבועי וכדומה. אנחנו חייבים בקרה תקופתית כדי לוודא שדברים מתקדמים בכיוון הנכון, כדי לוודא שאנחנו לא גורמים נזק מצטבר, כדי לוודא שהמגמה חיובית.
כך ביהדות. יהודי אמור להתבונן במעשיו בכל רגע נתון ואם לא בכל רגע, אז לפחות בסוף כל יום ואם לא בסוף כל יום, אז לפחות פעם בחודש ואם אנחנו לא עושים גם את זה, אז מגיע יום אחד בשנה שבו עוצרים הכל בשבילנו כדי שנמצא את הזמן לעשות חשבון פנימי מלא.
זה הזמן להתבונן בכל השנה ולראות איפה נפלנו, איפה טעינו, איפה נפגענו, מתי כעסנו, מתי פגענו, איפה התעצלנו, איפה היינו מרוכזים בעצמינו וגם איפה הצלחנו. ואז פשוט לחשוב איך מתקנים את הדברים לשנה הבאה. זה מוודא שאנחנו בכיוון הנכון, שרמת האושר שלנו עולה משנה לשנה, שהמודעות עולה, שאנחנו מנהלים את החיים שלנו והחיים לא מנהלים אותנו.
ולא, אם עושים את זה תוך כדי נהיגה או במקלחת, זה לא נחשב. כמו שאנחנו חייבים לפנות זמן ולהקדיש מחשבה לדוחות עסק שנתיים, כך חייבים לבטל הסחות ולהתרכז בתהליך הזה.
התהליך למעשה התחיל בראש חודש אלול עם הסליחות, צבר תאוצה בראש השנה עם הכניסה לעשרת ימי תשובה ומגיע לשיאו ביום הכיפורים. המהות היא ההתבוננות ולא בקשת הסליחות. אפשר להתחיל עכשיו, פשוט להתחיל להתבונן, לחשוב, אפילו לכתוב, לסכם מה שהיה ומה שאנחנו רוצים שיהיה ולחפש תמיד את השלב הבא בצמיחה.
אז עם כל הכבוד למופעי הסליחות, קרנבל הבקשות לקבלת כל מה שמגיע לנו גם אם זה לא מגיע לנו, הסמסים בתפוצת נאטו, חישובי הקלוריות ששורפים בצום, חישובי תפריטים למפסקת, רולטת תרנגולות וכל שאר המנהגים המודרניים... המהות היא ותמיד הייתה התבוננות פנימית כחלק מתהליך של שיפור עצמי מתמיד. זה עובד בלי קשר לרמת האמונה ויכול לחסוך אלפי שקלים על פסיכולוגים ומאמנים אישיים 🙂
מאחל לכולם יום כיפורים מלא תובנות והצלחה ביישום שלהן!