מתכונים טבעוניים לראש השנה
מתכונים קלילים לתוספות לארוחות החג הרבות!
סלט לוביה
לוביה (גם נקרא רוביא) הוא אחד מסימני ראש השנה מכיון שהשורש שלו הוא "רוב" ואומרים לפני אכילתו: "יהי רצון מלפניך... שירבו זכויותינו".
מצרכים:
1 כוס שעועית לוביה מושרית 12 שעות
1 לימון
1 בצל סגול
חופן פטרוזיליה
3 כפות שמן זית
1/2כפית מלח אטלנטי
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
מסננים את השעועית. מכסים במים. מרתיחים ומבשלים כחצי שעה עד ריכוך.
מסננים ומצננים.
קוצצים את הבצל הסגול ואת הפטרוזיליה ומוסיפים לשעועית
מתבלים בשמן זית מלח פלפל שחור , לימון ומגישים
סלט רימונים סלרי ואגוזי מלך
יש הנוהגים לא לאכול אגוזים בראש השנה מכיון שהערך הנומרי (גימטריא) של המילה "אגוז" שווה 17 וזהו גם ערכו של המילה "חטא" (בלי ה"א'"!) ולכן זה לכאורה סימן רע ליום הדין. לא כולם נוהגים כך אבל אם זהו המנהג שלכם, ניתן להמיר בשקדים או בזרעוני חמניה קלויים.
מצרכים:
2 כוסות גרגרי רימונים
1 כוס אגוזי מלך
3 עלי סלרי וגבעולי סלרי
מיץ מקלמנטינה או לימון
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את גרגירי הרימונים. סלרי עלים וגבעולים ואגוזי מלך
מוסיפים את המיץ קלמנטינה או לימון ומגישים
טנזיה מרוקאית מבית אמא עם טוויסט בריאות
הולך מצוין עם אורז או קוסקוס
מצרכים:
2-3 בצלים קלופים פרוסים לרצועות
8 שזיפים מיובשים מגולענים שטופים
חופן שקדים
חופן אגוזי מלך (ההערה לעיל שייכת גם לכאן:)
חופן אגוזי ברזיל ( לא חובה)
חופן חמוציות
חופן צימוקים
חופן גוג'י ברי
8 משמשים מיובשים
1כף סילאן טבעי
2 כפות שמן זית
2 מקלות קינמון
מעט מלח אטלנטי (לא חובה)
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
שמים את הבצלים . והשמן בסיר רחב מעל להבה בינונית למשך 10 דקות עד שהבצלים זהובים
( ניתן לאפות את הבצל בתנור על נייר אפייה ולפזר שמן זית מעל )
מוסיפים לבצל את האגוזים,הפירות יבשים ואת המקלות קינמון ואת הסילאן
בוחשים ומנמיכים את הלהבה.
ניתן להוסיף מעט יין לבן
ממשיכים לבשל כ 10 דקות ומצננים
עוגת סולת תפוזים טבעונית
מצרכים:
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס סולת
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
3/4 כוס סוכר קנים
3/4 כוס קוקוס טחון
1/2 גוס שמן זית
11/2 כוס מיץ תפוזים
גרידת תפוז מתפוז אחד
1 כף חומץ תפוחים
חופן צנוברים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערה אחת מערבבים:קמח ,סולת, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח ,סוכר קנים וקוקוס טחון.
בקערה שנייה טורפים שמן עם כוס מיץ תפוזים וקליפת תפוז. מוסיפים חומץ
מוסיפים את התערובת הרטובה לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה
מפזרים מעל צנוברים ומכניסים לתנור.
אופים כ 30 דקות ומצננים